Je Eigen Natuur

Je Eigen Natuur biedt weekends met een combinatie van creatieve en ontspannende activiteiten voor mensen die een lekker weekend in de natuur willen zijn en tegelijk iets willen doen, actief of ontspannen. Er is een luchtige sfeer, waar je rustig kunt kijken waar jij op dat moment zin in hebt. We zijn met een kleine groep van maximaal 30 mensen, wat een gezellige knusse sfeer geeft. Slapen doen we in groepsaccommodatie de Heidewachter.

We bieden weekends met uiteenlopende thema’s en activiteiten; theater, zang, dans, meditatie, yoga, massage, koken, spelen in het bos, verhalen vertellen, collage maken, schilderen, etc.; het is allemaal mogelijk. Ieder weekend werken we in verschillende samenstelling, waardoor ieder weekend zijn eigen unieke karakter krijgt.

Naam Je Eigen Natuur

De naam Je Eigen Natuur refereert aan de eigen natuur die ieder mens in zich heeft, en de eigen Nederlandse natuur die zo dichtbij is. Beiden hebben verschillende gezichten, laten zich van verschillende kanten zien, maar hebben ook een zelfde basis waar ze naar toe terug kunnen keren. Van dit idee maken we gebruik in de samenstelling van onze programma’s en de verscheidenheid aan thema’s.

Voor wie

Iedereen vanaf 21 jaar is welkom om een weekend alleen of samen met een vriend of vriendin deel te nemen. Ervaring is niet nodig, natuur hoeft niet eens jou ding te zijn, maar de wil en de zin om er even een weekend uit te zijn, maakt dat je samen met nog zo’n 30 anderen je een weekend wilt vermaken, dingen creëren en lekker ontspannen. We maken het weekend samen en ieder heeft zijn eigen plek.

Achtergrond

Je Eigen Natuur is een idee van Jenny de Boer. Begin 2014 borrelde er een idee op om zelf activiteiten te gaan organiseren in de omgeving waar haar ouders al jarenlang een groepsaccommodatie exploiteren.

“Na jarenlang in de stad gewoond te hebben, keerde ik terug naar de natuur om daar te kunnen genieten van de vogels, de seizoenen, de lucht en de rust. Deze omgeving wil ik delen met anderen, ik wil mensen bij elkaar brengen, mensen die mooie dingen maken en doen, om zo de schoonheid van de natuur en de sprankeling in ieder mens met elkaar te verbinden.”

Je Eigen Natuur bij RTL

Eind juli 2014 werd in een aflevering van Hallo Holland op RTL 4 een item over de groepsaccommodatie de Heidewachter uitgezonden. Omdat Je Eigen Natuur haar weekends daar organiseert, konden we ook een beetje vertellen over deze activiteiten. Vanaf 16 minuten begint het item. Kijk hier de hele aflevering

Dia1