Je Eigen Natuur

Je Eigen Natuur biedt weekends met een combinatie van expressieve en meditatieve activiteiten voor mensen die een lekker weekend in de natuur willen zijn en tegelijk iets willen doen met persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, creativieit of beweging. In ieder weekend gaan we in ieder geval naar binnen en buiten; letterlijk en figuurlijk.

We bieden weekends met uiteenlopende thema’s en activiteiten; theater, zang, dans, mediatie, yoga, massage, koken, opstellingen, spelen in het bos, verhalen vertellen, collage maken, schilderen, etc.; het is allemaal mogelijk. Ieder weekend werken we in verschillende samenstelling, waardoor ieder weekend zijn eigen unieke karakter krijgt.

Naam Je Eigen Natuur

De naam Je Eigen Natuur refereert aan de eigen natuur die ieder mens in zich heeft, en de eigen Nederlandse natuur die zo dichtbij. Beiden hebben verschillende gezichten, laten zich van verschillende kanten zien, maar hebben ook een zelfde basis waar ze naar toe terug kunnen keren. Van dit idee maken we gebruik in de samenstelling van onze programma’s en de verscheidenheid aan thema’s.

Doel

Wat voorop staat is dat we je een warm bad willen geven, je van de rust van de natuur willen laten genieten en willen verzorgen met lekker eten, een fijn bed en een groep fijne mensen. Bij alle activiteiten kan je voor jezelf bepalen of je een doel wilt stellen, of dat je het gewoon wilt ervaren of lekker wilt spelen.

Achtergrond

Je Eigen Natuur is een idee van Jenny de Boer. Begin 2014 borrelde er een idee op om zelf activiteiten te gaan organiseren in de omgeving waar haar ouders al jarenlang een groepsaccommodatie exploiteren.

“Na jarenlang in de stad gewoond te hebben, keerde ik terug naar de natuur om daar te kunnen genieten van de vogels, de seizoenen, de lucht en de rust. Deze omgeving wil ik delen met anderen, ik wil mensen bij elkaar brengen, mensen die mooie dingen maken en doen, om zo de schoonheid van de natuur en de sprankeling in ieder mens met elkaar te verbinden.”

Dia1