Dia5

 • Je Eigen Natuur gebruikt voor haar activiteiten Groepsaccommodatie De Heidewachter in Otterlo. Dit is een prachtige locatie midden op de Veluwe! Vanuit de accommodatie loop je meteen het bos in en even later zie je de zandverstuivingen liggen en de heide voor je uit strekken. De eekhoorntjes zijn op zoek naar voedsel en de hele dag door word je vriendelijk begroet door alle vogelgeluiden.

  Groepsaccommodatie de Heidewachter is heel prettig ingericht met een huiselijke sfeer waar je toch met een groep van 30 mensen genoeg ruimte hebt. Er zijn 8 slaapkamers, sanitair boven en beneden en een mooie woonkamer met een sfeerhaard. Er is altijd uitzicht op het bos, wat een mooi plaatje geeft, in de zomer en de winter.

  De omgeving van de Heidewachter is echter wat het tot een unieke locatie maakt voor de weekends van Je Eigen Natuur. De Heidewachter grenst direct aan de ca 400 hectare niet omrasterd grondgebied van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurgebied in particulier bezit, van ca. 5.000 hectare bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen; waar zich ook het Kroller Muller museum bevind en je in het omrasterde gebied gebruik kunt maken van de witte fietsen. Wij hoeven echter geen entree te betalen om wel te kunnen genieten van dit prachtige stukje Eigen Natuur van Nederland. Er bevinden zich o.a. edelherten, wilde zwijnen en reeen in het gebied, naast alle konijnen, eekhoorntjes en vogels die het gebied rijk is en je in de weekends zeker tegen zult komen.

  Alle foto’s op de website van Je Eigen Natuur zijn gemaakt in de omgeving van Groepsaccommodatie de Heidewachter.

  Binnen

  Dia38Dia35Dia36

   

  Buiten

  Dia39Dia37Dia21

   

 • Je kunt zelf kiezen of je eten mee wilt nemen, of dat je je tegen bijbetaling van 40 euro wilt laten verzorgen. We hebben zeer goede ervaringen met het food to share concept, waarbij iedereen een aandeel heeft in de maaltijden die er het weekend nodig zijn om iedereen up and running te houden. Naast dat de maaltijden vaak zeer divers zijn, is het ook gezellig om met een groepje in de keuken bezig te zijn en wat eten voor te bereiden.

  Wat verwachten we van je als je zelf je eten meeneemt?

  De keuken is te klein om iedere maaltijd met 30 mensen te staan om je eigen boterham te smeren of ei te koken. Dat is dus niet handig. Wat we daarom van je vragen is om een maaltijd voor 3 a 4 personen mee te nemen voor een lunch of diner. Je kunt denken aan een maaltijdsalade, pastagerecht, maaltijdsoep, of je maakt gewoon ouderwets aardappels groente en vlees of vis. Dat is verder aan je eigen fantasie! We zien natuurlijk het liefst het eten waar jij zelf ook blij van zou worden. Deze maaltijd breng je vervolgens in bij een van de maaltijden (lunch zaterdag, diner zaterdag of lunch zondag). Als je aankomt kan je je inschrijven voor welke maaltijd jij je best gaat doen en wanneer je die gaat serveren.
  Naast de maaltijd voor 3 a 4 personen vragen we je ook iets mee te nemen voor tussendoor. Te denken valt aan fruit, koekjes, chocola, iets zouts, een toetje of iets anders te snacken. Dat kan de hevige honger en lekkere trek stillen als het buffet nog niet gereed staat, of is lekker om de maaltijd mee af te sluiten.

  En wat doen we dan met ontbijt?

  Er wordt gezorgd voor brood, rijstwafels, hartig en zoet beleg, en yoghurt met muesli. Als je iets anders wilt (aanbieden) voor het ontbijt, mag je dat natuurlijk ook meenemen.

  En het drinken?

  Er is altijd thee, koffie en ranja beschikbaar. Ook is er wat sap en melk voor bij het ontbijt en de lunch. Er wordt geen alcohol geschonken.

  En hoe zit het met dieetwensen?

  Over het algemeen is er bij iedere maaltijd wel wat vegetarisch aanwezig. Andere eet of dieetwensen kunnen we helaas niet zeker van zijn dat die automatisch worden ingevuld. Zit je dus aan een specifiek dieet, of een allergie, dan is het het handigst om zelf voor je eten te zorgen.

 • Slapen kan in een eigen 1-persoons bed in groepsaccommodatie de Heidewachter. Er zijn 8 slaapkamers: 1 2-persoons, 6 4-persoons en 1 5 persoons kamer. Het enige wat je mee dient te nemen is een hoeslaken voor om het matras, een kussensloop en een deken, dekbed, laken of slaapzak. Er wordt geen kamerindeling gemaakt, wel zal er aangegeven welke kamer alleen voor vrouwen, alleen voor mannen, of gemengd zijn.