Dia2

 • JENZ biedt 9 verschillende workshops met ieder zijn Eigen karakter. Zo kun je eens iets nieuws proberen, of lekker vertrouwd doen wat je altijd doet. Even ontspannen of juist geprikkeld worden om buiten je comfort zone te treden. Hieronder een korte omschrijving van wat er nu op het programma staat. 

  Improvisatietheater – Miriam Brouwer

  We gaan in deze workshop lekker spelen en lachen. Oefeningen en spellen doen om los te komen en te leren improviseren. Dat doen we door samen te werken, ´ja´ te zeggen, op elkaar voort te bouwen en te associëren, en vooral: te durven falen. Ervaring of niet, dat maakt niet uit, ook mensen die nog nooit een stap op het podium hebben gezet kunnen aan het eind van deze workshop een toffe geïmproviseerde scène spelen.

  Ontmoeten – Bernadette Veenstra

  Een workshop waarin contact en expressie centraal staan. Je staat stil bij wat je van jezelf laat zien en hoe je dit uit. Welke kwaliteiten bezit je en wat is je heldennaam?Op een speelse en creatieve manier ga je, zowel individueel als in groepsverband, op (her)ontdekkingstocht.

  Flamenco – Lysbeth Muller

  Wat is flamenco? Als je het aan iemand vraagt, roepen veel mensen: dat is dansen en stampen met je voeten in een balletjes jurk op gitaarmuziek. Oh ja, ook nog klappen met je handen en soms met castagnetten klepperen. Flamenco is inderdaad muziek en dans (niet altijd in een balletjesjurk), gecombineerd met zang. De flamenco zoals we die hier nu kennen, is ontstaan in in Andalusië, Spanje.  Zelf dans ik met veel plezier al jaren flamenco, gewoon in Nederland in Den Haag. Ik vind het fijn om mijn gevoel in deze dans kwijt te kunnen. Het is een gevarieerde dans, waarbij je de ene keer op vrolijke muziek danst en de andere keer is de dans  en muziek wat melancholischer.
  Dit zomer weekend zal ik een introductie flamenco workshop geven. Je hoeft geen ervaring te hebben, als je het maar leuk vindt om te dansen.  Neem lekker zittende kleding mee. Voor de dames mag een wijde rok, maar hoeft niet. Daarnaast is het wel handig om schoenen met een – stevige –  hak mee te nemen. Helaas kan ik geen live gitarist meenemen, maar zullen we op muziek van CD dansen. Hasta la próxima! Adiós, Lysbeth.

  ZEN meditatie – Ward Venrooij

  Wat Zen precies is valt niet zomaar in woorden te vatten. Het gaat onder anderen over concentratie en het zuiver leren ervaren van de feitelijke werkelijkheid. Je zult het echter zelf moeten ervaren om het te begrijpen. Daar gaan we gedurende deze workshop een begin mee maken. We starten met een introductie over Zen en je krijgt uitleg over de meditatietechnieken zoals die binnen Zen worden toegepast. We gaan daarna direct aan de slag met de beoefening zelf. We gaan samen mediteren en er zullen ook een aantal andere Zen rituelen (zoals de thee ceremonie en Koan) behandelen.

  Klankbeleving – Tamara Tervooren

  Laat me je meenemen op een bijzondere reis naar BINNEN door klanken van BUITEN. Stress en spanningen vloeien weg, kom uit je hoofd en in je lijf.
  Terwijl je comfortabel en warm op een matras ligt, omring ik je met bijzondere oerklanken. Van een afstand, van dichtbij.
  Laat je raken door de klanken van o.a. drum, klankschalen, rainstick, oceandrum en shantigong. Ik bespeel ze intuïtief en wissel af met stiltes.
  De klanken dringen diep in je door en laten je weer voelen, ervaren. Je wordt je bewust van je lichaam en je lijf zal zich steeds meer ontspannen.

  BuitenKans – Eva Versteeg

  Ook op zoek naar rust in je hoofd? Pak dan deze BuitenKans en ervaar dit bijzondere heidegebied via je hoofd, handen en hart. Zo speels als een kind, maar ook in stilte en rust en met handen de vies mogen zullen we wandelend de Veluwe op gaan. Je krijgt diverse werkvormen aangeboden waardoor je de natuur op een verrassende manier beleeft.
  Bovendien neem je een aantal tips mee die je kunnen helpen om ook in de toekomst de natuur te gebruiken voor rust in je hoofd.

  Make Moves – Marc Steen

  We gaan bewegen en dansen, met opdrachten rond vragen zoals: Wat is belangrijk voor jou? Wat heeft de wereld nodig? Wat wil jij neerzetten? We gaan oefenen met het stellen en realiseren van doelen.

  Schrijven aan de hand van foto’s – Iris Brunia

  Als een fotocamera zoemen we in en uit op het onderwerp waarover we willen schrijven. Hoe zet je een karakter neer en breng je die tot leven. We spelen met perspectief. (Wie hanteert de camera?) We gaan in op de functie van suggererend taalgebruik, het opzetten van een verhaaldecor (wie wat waar) en dan gaan we los!

  Schilderen met blad – Jenny de Boer

  Een experiment waarin we een gezamenlijk schilderij gaan maken geïnspireerd op de bladeren in het bos rondom Je Eigen Natuur. Een gezamenlijke creatie. We hebben een mooi groot doek waar op verschillende manieren ieders eigen blad op komt te staan. Je hoeft geen ervaring te hebben met schilderen.

 • Je kunt vrijdag of zaterdag aankomen, wat voor jou het handigst is. Hieronder de voorlopige indeling van het weekend.

  Vrijdag (optioneel)

  • 20.00 aankomst vroege deelnemers

   

  Zaterdag

  • 9.30 aankomst andere deelnemers
  • 10.00 welkom
  • 10.30 workshopronde 1: Improvisatietheater en Schilderen met blad
  • 13.00 lunch
  • 15.00 workshopronde 2: Make Moves en Flamenco
  • 17.30 voorbereiden diner
  • 18.30 diner
  • 20.00 workshopronde 3: ZEN meditatie en Klankbeleving
  • 22.30 eind programma

   

  Zondag

  • 9.00 ontbijt
  • 10.30 workshopronde 4: Schrijven aan de hand van foto’s en Ontmoeten
  • 13.00 lunch
  • 14.30 workshopronde 5: BuitenKans
  • 17.00 naar huis


 • Een team van frisse professionals doen er alles aan om een interessant programma neer te zetten. We hebben een grote diversiteit aan achtergronden in het team wat ook een gevarieerd programma met zich mee brengt; theater, muziek, dans, yoga, meditatie, opstellingen, ademwerk, massage, verhalen vertellen, schilderen, en ga zo maar door. 

  Jenny de BoerJenny is bedenker van Je Eigen Natuur activiteiten. Ze heeft een uitzonderlijk organisatietalent en een passie om mensen, ideeën en mogelijkheden met elkaar te verbinden. Haar analytische beta geest kan bijzonder goed complexe situaties doorgronden (waaronder zijzelf), en haar creatieve spelende wezen geeft de nodige twist en een uit de hokjesgeest denk mentaliteit. Ook spiritueel heeft zij zich ontwikkeld d.m.v. yoga, OSHO meditaties en veel dansen. In september 2014 heeft zij haar yoga opleiding bij Arhanta Yoga Nederland afgerond en kan zodoende ook tijdens de weekends yogalessen verzorgen.

   

   

  Eva Versteeg

  Eva is van oorsprong gezondheidswetenschapper. Haar passie ligt bij/in/met de natuur en ze gebruikt dit in haar trainingen. Zelf noemt ze dit Applied Nature, toegepaste Natuur. Dus de natuur als spiegel voor waar je staat in je leven en als middel om tot rust te komen. Ze is opgeleid als NatuurWijzer, Spirit of Nature gids en is experiential learning trainer.  JENZ 2015, JENZ 2016

   

   

   

  IrisIris Brunia is dichter/schrijver. Haar dichtbundel ‘Laten we mijn lichaam delen’ (genomineerd voor C. Buddingh’ prijs) kwam uit in 2013. Ze werkt nu aan een tweede bundel. Publiceerde verder in Hollands Maandblad, Tirade en De Poeziekrant. In haar schrijfworkshops zoekt ze via korte opdrachten met jou naar jouw eigen stem. Niet het eindproduct, maar het onderzoek is hierin van belang. JENZ 2015, JENZ 2016

  www.irisbrunia.nl

   

   

   

  Marc Steen

  Marc houdt van dansen en bewegen. En hij houdt van reflectie en onderzoek. Sinds kort combineert hij dat in MakeMoves, een initiatief voor lichaamsgerichte coaching en training. JEN Winter 2015, JENZ 2016

  www.marcsteen.nl

  www.makemoves.nl

   

   

   

  MiriamMiriam is teamcoach en -trainer. In dat werk gebruikt ze veel inzichten en oefeningen uit het improvisatietheater. Samenwerken, in het moment zijn, luisteren, elkaars ideeën waarderen etc.. Ze speelt nu zo’n 12 jaar met veel lol improvisatietheater en geeft hierin een lekker energieke workshop, zodat je tijdens het weekend meteen op iedereen ingespeeld bent!  JENZ 2015, JENZ 2016

  www.denieuwezone.nl

   

   

   

  Tamara

  Tamara werkt graag vanuit haar intuïtie en gevoel. Haar missie is om jou meer in contact te brengen met je lijf, hart en ziel, met wat er in je leeft. Voor meer openheid en puurheid in de wereld.
  Ze houdt ervan om mensen te verbinden, met zichzelf en met elkaar. Zodat ze hun hart durven te openen en te volgen, lekker buiten de lijntjes gaan kleuren en hun essentie leven. Met haar Klankbeleving nodigt ze je uit tot overgave en diepe ontspanning. JENZ 2015, JENZ 2016

  www.lijfhartenziel.nl

   

   

  Dia2Ward is gefascineerd door Zen. Momenteel volgt hij de opleiding tot Zenleraar wat hij combineert met zijn baan als wetenschapper. Hij is geïnteresseerd in waar deze twee werelden elkaar ontmoeten en geboeid door de pogingen van de wetenschap om de effecten van meditatie te duiden. Alan Watts is op dit moment zijn favoriete filosoof en fungeert voor hem als inspiratiebron. JENZ 2015, JENZ 2016

   

   

   

  BernadetteBernadette is naast logopedist, werkzaam als gestalttherapeut en –coach. In haar werk raakt zij telkens weer geïnspireerd door de kracht en het proces van het (her)stellen van persoonlijke groei en eigen regie. Bernadette werkt ervaringsgericht en past daarbij verschillende werkvormen toe. Zij wordt getypeerd als spontaan, betrokken en creatief. Verder houdt zij van windsurfen, yoga, reizen, ontmoeten en verheugt zich op de workshops van de anderen! JENZ 2016

   

   

   

  LysbethLysbeth

  Meer informatie volgt, JENZ 2016