Workshops tijdens Je Eigen Natuur Zomerfestival

Dia8


Improvisatietheater – Annet de Boer – snuffelworkshop voor het winterweekend ‘Binnen Buiten Spelen‘! 

We gaan in deze workshop lekker volluit spelen en lachen. In een workshop improvisatietheater starten we met laagdrempelige en humorvolle oefeningen en samenwerkingsspelen om los te komen en een aantal basis improvisatievaardigheden aan te leren. Daarna gaan we aan de slag met zogenaamde games. Dit zijn verschillende spelvormen waarin geïmproviseerd kan worden (enkelen zijn bekend van tv programma’s als de Lama’s, In goed gezelschap of de Grote Improvisatieshow). Ervaring of niet, dat maakt niet uit, ook mensen die nog nooit een stap op het podium hebben gezet kunnen aan het eind van deze workshop een toffe geïmproviseerde scène spelen. De houvast die de spelvormen bieden, het samenwerken, het begrip ‘faalplezier’ en de ontspannen sfeer maken deze workshop leuk en vrij.

Body Percussion – Bart van Schalm

Gebruik je lichaam als een ritmisch instrument. Je kunt klappen, stampen, met je vingers knippen of met je handen waar dan ook op slaan. Je leert de kneepjes en een choreografie, daarna maken we samen een choreografie waar je zelf ideeën aan bijdraagt. Body Percussie is energiek, muzikaal, speels, fun, maakt je wakker en brengt je lekker in je lijf.

Opstellingen – Erwin Gillissen

Heb jij een vraag waar je mee loopt of een probleem waar je geen helderheid over krijgt? Dan kun je middels een opstelling hetgeen wat door je hoofd spookt, in fysieke vorm zichtbaar maken voor jezelf. In de workshop van 2,5 uur is er ruimte voor ongeveer 3 vraagstellers. Als je geen vraag hebt ben je welkom als representant. Als representant kun je door de vraagsteller gevraagd worden iets of iemand uit zijn vraagstuk te representeren.

Innerlijke rust en vrijheid – Ellen Bulder

Ellen zal workshops verzorgen waarin de thema’s Innerlijke rust en vrijheid centraal staan. Ellen: “We willen allemaal onze belemmeringen achter ons laten. Maar je kunt pas loslaten als je voelt dat je vasthoudt. En dat voel je in je lichaam. Lichaamswerk biedt daarom een fantastische ingang naar zelfinzicht en bevrijding.”

Ellen houdt ervan om verschillende vormen van lichaamswerk (zoals beweging, klank, stilte en aanraking) te verbinden zodat er een rijke voedingsbodem ontstaat om te Ervaren. Om jezelf dieper te ontmoeten en in contact te komen met wat innerlijk in je leeft. In deze workshops kun je dit aan den lijve meemaken.

Sivananda Yoga – Ozline Ozec

In deze yogaworkshop volgens de traditie van swami Sivananda, een van de grootste Indiase yogameesters van de vorige eeuw,  wisselen inspanning en ontspanning elkaar af. In deze fijne workshop voor lichaam en geest proberen we ontspanning te vinden in de meer inspannende houdingen en ervaren we bewust de ontspanning die daarna vanzelf komt. Je kunt weer in je volle kracht komen. Ook zingen we mantra’s. De les eindigt met een geleide eindontspanning. Je hoeft voor deze workshop geen voorafgaande yoga-ervaring te hebben.

Tai Chi – Paul van der Krogt

Laagdrempelig en met alle tijd van de wereld leer ik je in een korte tijd een van de vele vormen. Het zijn niet alleen maar mooie bewegingen, het is ook een perfecte zelfverdediging. De langzame bewegingen hebben grote positieve invloed op lichaam en geest, geeft innerlijke rust en heel veel energie. Je beoefent de Tai Chi niet, je beleeft het en dát voel je. De fascinatie voor de Chinese taal is mijn andere grote passie.Al ruim drie jaar ben bezig met het spreken, lezen en kalligraferen. Tijdens mijn workshops laat ik ook jullie hiervan meegenieten.

Connecting Sounds – Femke Zwart

In deze workshop zingen we mantra’s en spirit songs in verschillende talen. Sommige songs meer ingetogen, andere meer expressief. Er is alle ruimte voor improvisatie en het spelen met je eigen
klanken. Femke begeleidt op diverse instrumenten en Theun van Wandering Speedwell zal op gitaar meespelen. Ervaring met (mantra)zingen is niet nodig. We creëren met elkaar een ‘veld’ waarin elke
stem welkom is om te klinken.

Soul singing - Annemarie Blass

Muziek kan je ziel raken, of je er nu naar luistert of zelf zingt. In deze ‘playshop’ ontdekken we heel speels wat muziek met jou doet en hoe jij muziek positief kunt inzetten en gebruiken in jouw dagelijks leven.

Mindful wandelen – Jenny de Boer

Wandelen geeft meer ideeen, je kan er beter van nadenken. Maar kan je ook beter voelen? In een wandeling van ca. 2 uur prikkelen we de zintuigen en ervaren zo hoe de Veluwe voelt, ruikt, eruit ziet en klinkt.

Contact Improvisatie – Kees Lemmens

In Contact Improvisation vormt fysiek contact de inspiratie voor geimproviseerde dans. De mogelijkheden lijken eindeloos: Contact-dansers vallen en rollen over elkaar heen in duetten of groepen, en zij kunnen elkaar  moeiteloos optillen en dragen. Hiervoor is het nodig dat we leren reflexief gunstig om te gaan met de krachten die in het spel zijn, en dat we vooral ook fysiek kunnen luisteren naar andere lichamen. In deze workshop zullen we waarschijnlijk vooral met het laatste werken.