Dia6

 • Het JEN Zomerfestival 2015 vond plaats op 11 en 12 juli.

  Hieronder de foto’s. Klik op de foto voor een vergroting.

  Als je op de hoogte wilt worden gehouden van de activiteiten van Je Eigen Natuur, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of like de pagina op facebook.

 • De 2e editie van Je Eigen Natuur zomerfestival. Met nieuwe workshops, nieuwe begeleiders en nieuwe deelnemers. We verwelkomen je graag in de bossen en zandvlaktes van de Veluwe. Om even lekker creatief bezig te zijn, te ontspannen bij een wandeling of meditatie, je uit te leven op de djembe of het theater. Het is er allemaal!

  Je Eigen Natuur Zomerfestival biedt 9 uiteenlopende workshops; de expressieve kunstvormen en lichte vormen van yoga en meditatie zijn een ideale combinatie. Je kunt ontspannen of op zelfonderzoek, je kunt bewegen of juist niet, of je kunt je uitleven op een podium of instrument. Met een kleine groep van maximaal 30 personen vormen we samen het weekend; zo zijn er 8 a 10 van de deelnemers ook begeleiders van de workshops, en hebben de meeste mensen ook een aandeel in het maken van eten. Dat resulteert altijd in bonte buffetten bij de maaltijden, en een gelegenheid om iedereen wel even te kunnen spreken. Per dagdeel heb je de keus uit 2 workshops, per workshop doen er maximaal 15 mensen mee , maar je kunt ook besluiten een dagdeel geen workshop te volgen en een boek te gaan lezen, het bos in te gaan, of daar waar je dan meer zin in hebt. Je slaapt in een eigen bed in een comfortabele accommodatie met goede warme douches en een lekkere zithoek. Het belooft weer een gezellige boel te worden als je naar het programma kijkt, ik heb er weer zin in!

  Zie ik je dan? Groetjes Jenny

 • JENZ biedt 9 verschillende workshops met ieder zijn Eigen karakter. Zo kun je eens iets nieuws proberen, of lekker vertrouwd doen wat je altijd doet. Even ontspannen of juist geprikkeld worden om buiten je comfort zone te treden. Hieronder een korte omschrijving van wat er nu op het programma staat. Als je zelf ook een workshop zou willen geven, neem dan even contact op en dan kunnen we kijken of het nog in het programma past!

  Improvisatietheater – Miriam Brouwer

  We gaan in deze workshop lekker spelen en lachen. Oefeningen en spellen doen om los te komen en te leren improviseren. Dat doen we door samen te werken, ´ja´ te zeggen, op elkaar voort te bouwen en te associëren, en vooral: te durven falen. Ervaring of niet, dat maakt niet uit, ook mensen die nog nooit een stap op het podium hebben gezet kunnen aan het eind van deze workshop een toffe geïmproviseerde scène spelen.

  Djembe – Martijn Hoogstra (Hiparikaan)

  In deze workshop krijg je een uitleg over hoe en waarvan de djembees zijn gemaakt en een verhaal over hoe het gebruikt wordt in Afrika. Dan gaan we wat slagen leren en hiermee een ritme maken. Later komen er bastrommels bij , een intro 1e en 2e partij en eventueel een solo. Het djembeeen maakt een harmonische klank en samen maakt een mooi spectrum van het ritme.

  Schrijven met de zintuigen – Iris Brunia

  Een straf spel met perceptie. Van verslag naar verhaal. Hoe breng je een ervaring op papier tot leven? Hoe begin je? Waar begin je? Wat laat je zien? Wat laat je weg? Via korte opdrachten waarin de vijf zintuigen (horen, zien, ruiken, proeven, voelen) leidend zijn, onderzoek je jouw gereedschap, jouw stem en hoe je daarmee jouw eigen materiaal vindt. Materiaal waar je misschien niet eens weet van hebt. In deze workshop telt niet het eindresultaat, maar de verkenning.

  Storytelling – Annet de Boer

  Je kunt iets vertellen, of je kunt iets echt overbrengen en tot iets boeiends maken. Maar hoe? Verhalen vertellen is een zeer oude kunst en traditie, waarvan wij in deze workshop iets gaan meepikken. Er worden algemene verhaal- en verteltechnieken geleerd en door speelse oefeningen kom je vanzelf op stoom. Ieder heeft al zo zijn eigen stijl van communiceren en door individuele tips kan deze bekrachtigd worden. We kunnen werken met bijvoorbeeld waargebeurde verhalen, kinderverhalen, familie of bedrijfsverhalen, genante verhalen of verhalen over wensen en dromen. Er ontstaat al snel een betrokken sfeer doordat mensen met aandacht vertellen en naar elkaar luisteren.

  Leid en laat je leiden tijdens Merengue – Eva Versteeg

  Merengue is een vrolijke dans en bestaat uit eenvoudige basisstappen en is daardoor relatief makkelijk aan te leren. Na deze workshop kun je gemakkelijk elke merengue liedje dansen en de blits maken op de dansvloer. Eerst gaan we in op de techniek en daarna vooral veel dansen en variëren. En je loopt gegarandeerd met een glimlach, en een lichaam vol Latijns Amerikaanse energie de deur uit!

  Yoga – Sara Blom

  Door mijn kennismaking met Yin/Yang Vinyasa bij de Yogagarden heb ik de balans gevonden tussen intensiteit en ontspanning die ik zocht in yoga en graag overbreng. Ik begin de les rustig met ruimte voor observatie, wat speelt er in je lichaam, hoe is het vandaag? Van daaruit werk ik toe naar een pittige flow om alles stevig in beweging te krijgen, om vervolgens het lichaam in een diepe stretch en ontspanning te brengen. Ook vind ik het leuk af en toe aandacht te hebben voor een oefening waarbij je met iemand samenwerkt. 

  ZEN meditatie – Ward Venrooij

  Wat Zen precies is valt niet zomaar in woorden te vatten. Het gaat onder anderen over concentratie en het zuiver leren ervaren van de feitelijke werkelijkheid. Je zult het echter zelf moeten ervaren om het te begrijpen. Daar gaan we gedurende deze workshop een begin mee maken. We starten met een introductie over Zen en je krijgt uitleg over de meditatietechnieken zoals die binnen Zen worden toegepast. We gaan daarna direct aan de slag met de beoefening zelf. We gaan samen mediteren en er zullen ook een aantal andere Zen rituelen (zoals de thee ceremonie en Koan) behandelen.

  Ontdek je Passie, Leef je Droom! – Tamara Tervooren

  Kom onderzoeken, ontdekken, spiegelen en (af)leren. Waar loop jij warm voor? Waar wordt jouw hart blij van? Op creatieve wijze verkennen we waar jouw passie, jouw talent ligt, wat jouw missie is. Met als doel je leven te leven zoals jij dat écht graag wilt.

  Wonderwandeling – Jenny de Boer

  Omschrijving volgt

 • Je kunt vrijdag of zaterdag aankomen, wat voor jou het handigst is. Hieronder de voorlopige indeling van het weekend.

  Vrijdag (optioneel)

  • 20.00 aankomst vroege deelnemers

   

  Zaterdag

  • 9.30 aankomst andere deelnemers
  • 10.00 welkom
  • 10.30 workshopronde 1: improvisatietheater en schrijven met de zintuigen
  • 13.00 lunch
  • 15.00 workshopronde 2: djembe en storytelling
  • 17.30 voorbereiden diner
  • 18.30 diner
  • 20.00 workshopronde 3: ZEN meditatie en leiden en laten leiden tijdens Merengue
  • 22.30 eind programma

   

  Zondag

  • 9.00 ontbijt
  • 10.30 workshopronde 4: Ontdek je passie, leef je droom! en Yoga
  • 13.00 lunch
  • 14.30 workshopronde 5: WonderWandeling
  • 17.00 naar huis

 • Je kunt zelf kiezen of je eten mee wilt nemen, of dat je je tegen bijbetaling van 40 euro wilt laten verzorgen. We hebben zeer goede ervaringen met het food to share concept, waarbij iedereen een aandeel heeft in de maaltijden die er het weekend nodig zijn om iedereen up and running te houden. Naast dat de maaltijden vaak zeer divers zijn, is het ook gezellig om met een groepje in de keuken bezig te zijn en wat eten voor te bereiden.

  Wat verwachten we van je als je zelf je eten meeneemt?

  De keuken is te klein om iedere maaltijd met 30 mensen te staan om je eigen boterham te smeren of ei te koken. Dat is dus niet handig. Wat we daarom van je vragen is om een maaltijd voor 3 a 4 personen mee te nemen voor een lunch of diner. Je kunt denken aan een maaltijdsalade, pastagerecht, maaltijdsoep, of je maakt gewoon ouderwets aardappels groente en vlees of vis. Dat is verder aan je eigen fantasie! We zien natuurlijk het liefst het eten waar jij zelf ook blij van zou worden. Deze maaltijd breng je vervolgens in bij een van de maaltijden (lunch zaterdag, diner zaterdag of lunch zondag). Als je aankomt kan je je inschrijven voor welke maaltijd jij je best gaat doen en wanneer je die gaat serveren.
  Naast de maaltijd voor 3 a 4 personen vragen we je ook iets mee te nemen voor tussendoor. Te denken valt aan fruit, koekjes, chocola, iets zouts, een toetje of iets anders te snacken. Dat kan de hevige honger en lekkere trek stillen als het buffet nog niet gereed staat, of is lekker om de maaltijd mee af te sluiten.

  En wat doen we dan met ontbijt?

  Er wordt gezorgd voor brood, rijstwafels, hartig en zoet beleg, en yoghurt met muesli. Als je iets anders wilt (aanbieden) voor het ontbijt, mag je dat natuurlijk ook meenemen.

  En het drinken?

  Er is altijd thee, koffie en ranja beschikbaar. Ook is er wat sap en melk voor bij het ontbijt en de lunch. Er wordt geen alcohol geschonken.

  En hoe zit het met dieetwensen?

  Over het algemeen is er bij iedere maaltijd wel wat vegetarisch aanwezig. Andere eet of dieetwensen kunnen we helaas niet zeker van zijn dat die automatisch worden ingevuld. Zit je dus aan een specifiek dieet, of een allergie, dan is het het handigst om zelf voor je eten te zorgen.

 • Slapen kan in een eigen 1-persoons bed in groepsaccommodatie de Heidewachter. Er zijn 8 slaapkamers: 1 2-persoons, 6 4-persoons en 1 5 persoons kamer. Het enige wat je mee dient te nemen is een hoeslaken voor om het matras, een kussensloop en een deken, dekbed, laken of slaapzak. Er wordt geen kamerindeling gemaakt, wel zal er aangegeven welke kamer alleen voor vrouwen, alleen voor mannen, of gemengd zijn.

 • Even op een rijtje waar je ongeveer aan moet denken

  Data: (10-) 11 en 12 juli 2015

  Aankomst: vrijdag om 20.00 of zaterdag om 9.30 uur

  Vertrek: zondag om 17.00 uur

  Eten: Zelf meenemen (of bijbetalen)

  Slapen: in 4-5 persoons slaapkamers op 1-persoons bedden. Zelf beddengoed meenemen (er is een kussen).

  Locatie: De Heidewachter, Weversteeg 12 in Otterlo

  Facebook event pagina: klik hier

 • Normaal tarief
  95 euro

  Vroegboekkorting (tot 10 juni 2015)
  85 euro

  Vriendenkorting
  Als je in 1 keer voor 2 personen boekt dan betaal je 170 euro (150 euro tot 10 juni 2015)

  Eten
  Als je wilt dat wij voor jou eten zorgen, betaal je 40 euro extra.

  Vul het inschrijfformulier in of stuur een mail naar jennydeboer@gmail.com

  Update 8 juli: er zijn nog steeds plekken!